Публикации

  • Бизнесът с царевица на пара. Франчайз веригата на Bonduelle ви предлага един вкусен и здравословен бизнес. Тенденциите напоследък са ориентирани към здравословното хранене на хората. Те подбират хранта си не само по вкус, но и по качество. Френската компания Bonduelle предлага именно това.

  • На 26 Февруари, 2013г. се учреди Асоциация на франчайзите в България. Членове на асоциацията са едни от най-успешните фирми развиващи бизнеса си чрез франчайз - Subway, Happy, Fornetti, ERA, Форос, Re/Max, Second Hand Mania и Internetreklama.net. Лицата на АДБ са много разнообразни и са извадка на фирми с доказан опит и пазарно развитие.

  • Приходи от реклама в интернет на годишна база за 2012 превишават 45,4 млн. лева, според проучване на Интерактив Асошиейшън България (IAB). Ръстът за 2012 е от 25,1% спрямо предходната година. Или казано с други думи - над 6 млн. лева брутни приходи. Следва да се отбележи обаче, че тези цифри не отчитат отстъпките за количество, бартерните договори,  както и рекламните бюджети за Google и Facebook.

  • На 26 февруари 2013 година на учредително събрание, което се проведе в гр. София, в офиса на Франчайзинг БГ, българските франчайзодатели поставиха началото на Асоциацията на франчайзите в България. Бяха приети Уставът и Етичният кодекс, по които тя ще функционира. Учредителите единодушно гласуваха  председател на Асоциацията да бъде г-н Светослав Билярски.

  • RE/MAX Best е името на новата агенция, която се присъедини към системата на RE/MAX в България. Мениджърът на агенцията  - Николай Атанасов споделя „Да се присъединя към RE/MAX e най – доброто решение за мен. Мотивите ми се основават на внимателното ми проучване, наблюдения  и изучаване на възможностите за развитие на международен бизнес в сферата на недвижимите имоти".

  • Франчайз компанията разраства своя бизнес, като откри 30-тия си ресторант в България, с което застана на второ място по брой ресторанти сред веригите за бързо хранене в страната. Веригата планира откриването на още няколко обекта през следващите месеци.

  • На 9 ноември бе открито изложението за нови бизнес идеи Franchising Expo 2012 и се състоя съпътстващата го конференция „Нови бизнес идеи”. Вече четвърта година изложението помага на предприемачите да започнат собствен бизнес като част от утвърдена българска или интернационална верига. Тазгодишното издание на единствения форум за нов бизнес в България.

  • „Средният” български предприемач би започнал интернет бизнес с инвестиция от 20 000 лв. и очаква да печели от това 2500 лв. на месец. Това показват резултатите от проучването „Какъв бизнес започват българите”, проведено във връзка с изложението за нов бизнес Franchising Expo, което ще се проведе на 9-10 ноември в НДК, в рамките на Световната седмица на предприемачеството.

  • Бизнес семинар с настоящи и потенциални партньори проведе агенцията за недвижими имоти Remax. Гост-лектор на събитието бе Кристиан Новотни, който е регионален директор на компанията за България. Новотни сподели своя опит в учредяването на собствен бизнес под марката в Австрия.

  • Американската франчайз компания “A Buyer’s Choice Home Inspections” ще представи своя франчайз бизнес модел на изложението Франчайзинг Експо 2012, което ще се проведе за четвърти пореден път на 09 и 10 ноември 2012 г. в зала 3 на НДК.