Статии

Интервю с Николай Николов - франчайзополучателят на Pump System в София /част 2/

25/05/2017

Това е втора част на интервюто с Николай Николов – франчайзополучателят на Pump System в гр. София.

Ако искате да разберете как франчайз моделът превръща амбицията в бизнес успех, вижте следващите редове:

Pump System - каква е рецептата за бизнес успех?

Pump System - каква е рецептата за бизнес успех?

Какво бихте казали за маркетинга и рекламата на компанията? Отговарят ли на очакванията ви?

Да, отговарят напълно на очакванията ми. И разходите определено са оправдани. 

Ако можете по някакъв начин да оцените мисленето си преди три месеца и сега, какво се е променило?

Променило се е това, че сега съм сигурен, че вървя в правилната посока. Съвсем различни са нещата - да, защото досега съм работил на твърда заплата, а сега резултатите зависят от мен самия и съм доволен от това.

И се радвам, че започнах да мисля по този начин преди време, за да мога да променя нещо.

От 3 месеца сте на пазара – какви са ви плановете?

Да ставаме все по-известни, да ни се увеличат продажбите и разбира се – да увеличим и служителите си, защото вече се засилват нещата и започваме да изнемогваме откъм персонал. А ние се стремим да реагираме навреме, защото самите оферти и обработката им са времеемки, а целта ни е да уточним кое ще е най-добро за клиента и да му го предоставим по най-бързия начин. Разбира се, всички предизвикателства ме карат да бъда още по-креативен и да продължавам напред.

Какви са най-честите трудности, с които се сблъсквате?

Ами, като цяло, трудностите ми са в абсолютно всичко. За мен всичко е ново – дори отключването на касовия апарат е предизвикателство. Аз не съм се занимавал с това никога и искам да мина през всяко ново нещо, за да видя как работи. Трябваше да се запозная с всички пера на бизнеса и продължавам и към момента да се информирам и обучавам за всичко. Разбира се, за всичко си трябва време, но и аз гледам да влизам в час, колкото се може по-бързо, а не да разчитам изцяло на франчайзодателя да ми казва какво да правя.

Но така или иначе, каквото не ми е ясно, аз ги питам и получавам подкрепа. Имаме вече и няколко големи проекта и работим по тях усилено. 

Оправдават ли приходите досега очакванията ви?

Мога да кажа, че да, въпреки че, в този тип бизнес няма предлагане на бързооборотни стоки, като кафета и цигари. Разбрах, че нещата стоят по много по-различен начин, тъй като трябва да убедим потребителите в предимствата на нашите услуги и продукти. И правим всичко по силите си да успеем да впечатлим и грабнем клиентите. Смея да кажа, че успяваме, защото виждам как предпочитат нас пред останалите фирми, имайки предвид, че сме на пазара едва от 3 месеца.

Имахте ли някакви непланирани разходи досега?

Не, нямаше никакви изненади.

Нямаме никакви проблеми и с доставчиците – всичко, което поръчаме, ни се доставя на следващия ден.

Кои са според вас реалните ви предимства пред конкурентите?

Клиентите ни се доверяват, защото виждат, че работим с доказани и качествени продукти, като предлагаме и добро и надеждно изпълнение на проектите. За нас е най-важно и да бъдем коректни и честни с клиентите си – ако не можем да изпълним даден проект, просто им казваме, а не даваме празни обещания.

Ние предоставяме цялостно решение, а много от конкурентите предлагат само продажба на стоката. При нас се обяснява абсолютно всичко, като се извършва оглед и монтаж, разбира се с гаранция. И това е може би, което впечатлява клиентите. Защото и аз самият, не обичам да влезна в 20 магазина, за да търся най-евтиния продукт и да си купя от едно място едната стока, а от друго - другата. В нашия бизнес такова нещо няма – ние предлагаме цялостно решение за целия проект на клиента.

Ако трябва отново да избирате франчайз бизнес, бихте ли заложили пак на Pump System? 

Да, имам им доверие и гледаме напред.

Какво бихте посъветвали хората, които искат да започнат франчайзинг бизнес?
Да действат. Това е една страхотна възможност за човек, особено ако се е развивал в една посока, а сега иска да започне нещо друго. И това дава един добър летящ старт. Иначе би било много по-трудно и много повече средства ще бъдат вложени, докато при франчайзинга това нещо го няма. Реално пътят ти е показан, пред теб е. Всичко ти се обяснява и лека-полека започваш да попиваш и да действаш по тази изградена стратегия. Почваш на готово директно.  

 

За да разберете как и вие да тръгнете по стъпките на успеха и да бъдете част от проспериращ бизнес, консултантите на Франчайзинг.бг ще ви предложат най-подходящия за вас франчайз.