Новини България

Пицарии Верди откриха Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi"

20/05/2014

На 11 април 2014г. в центъра на София бе открита Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" - къщата на италианските традиции. Дипломати, бизнесмени, инвеститори от италианската търговска камара в България, представители на Атлантическия клуб в България, светски личности, журналисти и любители на средиземноморското кухня уважиха откриването.

Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi"

Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi"

Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" залага на автентичния италиански вкус, при който компромисите с качеството са немислими. Ето защо тя e носител на международния сертификат за качество Ospitalità Italiana, който е марка за италианско гостоприемство и качество на италианската храна по цял свят.

 Mаестро Джузепе Ломушо – главен готвач на ресторанта

Mаестро Джузепе Ломушо – главен готвач на ресторанта

Пресъздаването на усещането, което носи регионалната кухня на средиземноморската страна, е гарантирано от маестро Джузепе Ломушо – главен готвач на ресторанта, който представя най-доброто от кухнята на родината си. Той и прецизно избраният му екип приготвят ястията по традиционни рецепти от южна Италия, предавани от поколение на поколение. Основният принцип, който следват при своята работа е, че „всеки има право да се докосне до истински качествената храна“. Освен храната задължително допълнение се явява и богатата селекция вина от различни региони на Италия, подбрани от най-известните изби.

 

Основната идея зад създаването на Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" - всеки посетител да се потопи в атмосферата на Италия и да бъде докоснат от нейните традиции и обичаи - е допълнена и от автентичния интериорен дизайн. Духът на слънчева Италия присъства и във фасадата на къщата и нейните топли цветове. Траторията посреща своите гости в градина в средиземноморски стил на две нива, украсена с много цветя, маси с бели покривки и бар от масивна дървесина. В самата къща са разположени две зали, наречени символично „Тоскана“ и „Венеция“. Дизайнерът инж. Антон Кузкин е намерил баланса между усещането за съвременност и традиция. Цялостното излъчване на Траторията носи неподправено усещане за домашен уют. 

Неповторима италианска атмосфера

Неповторима италианска атмосфера

Множеството авторските инсталации от майсторски аранжирани прибори – чаши за кафе, медни тигани, дъски за рязане на хляб, каменни свещници, както и осветителни тела от патинирана стомана, триизмерни рамкирани картини, гоблени и фотографии, вдъхновени от Италия допринасят за това усещане.  Декорацията е разположена в пространство изградено от дървени столове и маси с бели покривки, ефирни завеси, солидни дървени греди, работещи камини, витражи, автентичен италиански фаянс, корнизи от ковано желязо, орнаментирани с флорентински лилии и конструкция от масивна стомана за над седемдесет вида италиански вина.