Анкета

Колко бихте инвестирали в нов бизнес?

Гласувай
Виж резултатите
Internetreklama.bg

БИЗНЕСЪТ НА БЪДЕЩЕТО

Първоначална такса:

9000 лв.

Месечна такса: 6% от оборота
Допълнителна инвестиция: Няма
Срок на договора: 5 години
Бранш: Бизнес услуги

С франчайза на Internetreklama.bg за първи път в България вие имате възможност да започнете бизнес като консултант по онлайн маркетинг. Това е бизнес, който расте главоломно не само в България, но и в световен мащаб - от вашите услуги имат нужда всички компании, предприемачи, държавни институции, обществени организации и публични личности. Този франчайз е подходящ за активни и предприемчиви хора, а опитът в областта не е задължителен. В първоначалната такса е включено необходимото обучение и тренинг, които ще ви превърнат във висококвалифициран консултант по интернет маркетинг - в областите: промотиране в интернет пространството, оптимизация на сайтове и извеждането им на първо място в Google, изграждане на цялостна онлайн репутация, директен маркетинг, маркетинг в социалните мрежи и т.н.

 

Компанията издава книгата "На първо място в Google", която съдържа най-пълния чеклист от 222 фактора за излизането на един сайт на челно място в Google.

 

Рекламата и промоциите в интернет на стоки, услуги и обществени каузи ще расте все повече и повече заради ниската им цена и възможността за таргетирано достигане до отделни пазарни ниши и конкретни потребители. Интернет постепенно измества традиционните медии, а пазаруването онлайн става все по-популярно. С две думи – интернет се превръща в мястото, където всички ние ще пазаруваме, ще общуваме, ще се информираме и ще намираме клиенти.

 

Основното в работата ви като франчайз партньор на Internetreklama.bg е намирането и консултирането на клиенти, които се нуждаят от популяризиране в интернет пространството. Ваши потенциални клиенти са всички търговски дружества, които работят на вашата територия – всеки един производител, вносител или дистрибутор, завод, магазин, заведение, хотел, медия, агенция за недвижими имоти, частна медицинска практика и т.н. Не е нужно самите вие да извършвате конкретната дейност: програмиране, дизайн, създаване на линкове и т.н., (за това се грижат подбраните от нас подизпълнители).

 

Ставайки партньор на Internetreklama.bg вие ще получите екслузивни права за дадена територия и ще бъдете единственият ни представител там. За по-големите градове е предвидено да има по един представител на всеки 200 000 души население. Важно е да имате предвид, че дори и да бъдат привлечени от централата, клиентите от вашата територия ще бъдат обслужвани от вас. Месечната такса за ползване на марката, ексклузивните права, централизираната помощ и националната реклама е в размер на 6% от оборота.

 

Internetreklama.bg си поставя за цел да изгради първата в България национална мрежа за консултанти по онлайн маркетинг. Ние сме убедени, че бъдещето на бизнеса е в търговските вериги, които ще оставят „едноличните търговци” в миналото. Интернет е прекалено мощна и динамична среда, за да могат предприемачите да капитализират неговите възможности като ползват услугите на съседи или приятели, каквато е разпространената практика в момента. Точно това е първата причина да започнете този бизнес не самостоятелно, а като част от верига, която инвестира в ноу-хау, разработване на нови услуги. На второ място е преимуществото, че националната верига носи авторитет, който много често може да накара клиентите да предпочетат нейните услуги пред теза на независимите специалисти или на локалните фирми.

 

Интернет рекламата по света

 

В момента в световен мащаб рекламата в интернет е на трето място след рекламата в телевизията и пресата по приходи, като в някои държави като Англия – интернет рекламата е лидер в класацията. Годишният обем на паневропейската онлайн реклама ще достигне 16 млрд. евро до 2012 г., което е два пъти повече спрямо 2006 г., сочи проучване на Forrester, цитирано от BBC. За същия период делът на интернет рекламата ще се увеличи до 18% от общия рекламен пазар спрямо 9%. Разходите за реклама в Русия например са се увеличили с 5% до 46 млрд. рубли (1,53 млрд. долара) през първото тримесечие на годината, информира Bloomberg, позовавайки се на данни на местната Асоциация на комуникационните агенции. Интернет медиите в Русия оглавяват ръста отчитайки скок от 31% в рекламните приходи, се казва още на уебсайта организацията. Според проучването 53% от хората вече редовно са онлайн, като прекарват повече време в интернет, отколкото в гледане на телевизия. В интервю за "Дневник" търговският директор на Yahoo! Марвин Лиао коментира, че България и останалите страни в Централна и Източна Европа ще са двигател на растежа на интернет рекламата за Европа, защото в региона предстои бум на интернет потреблението.

 

Пазарът на интернет рекламата у нас се очаква да нарасне с 20% през 2012 г., прогнозира Стюарт Тил, изпълнителен директор на „Инвестор БГ". Интернет пазара у нас през 2011 г. е с ръст 12%, а за първото тримесечие на 2012 г. ръстът е 12,1%. Съседните пазари в Източна Европа регистрират още по-голямо съживяване. Разходът за онлайн-реклама на човек от населението в някои страни като Дания е близо 30 пъти по-голям от този в България.

 

Интернет потреблението в България

 

  • Излседване на "Маркет тест" показва,че интернет използват 58,9 % (На практика процентът е по-голям, защото голяма част от децата под 15 години, които не са включени в изследването, са онлайн, при това редовно). Този процент расте с всяка изминала година.
  • Изследването на "Цифровия дневен ред" на европейския съюз показва, че България е на 1-во място в ЕС по използван високоскоростен интернет (над 10 Мbps). 85% от интернет потребителите в България ползват интернет със скорост над 10 Мбита/сек. Португалия е втора с около 78%.

 

На кандидатите, отправили запитване, ще бъде изпратен тест, а подходящите за франчайзополучатели ще бъдат поканени на интервю.

 


 

 

За да изберете най-подходящия за вас франчайз и да се предпазите от губеща инвестиция, прочетете книгата Франчайзинг бизнес. Купете я сега с 10% отстъпка от сайта на книгата www.franchising.bg/business.

 

Franchising.bg предлага консултации при избора и стартирането на нов собствен бизнес.

Поискайте повече информация за този франчайз


Изпрати