Франчайзинг съвети

Как да взимаме по-добри бизнес решения?

09/01/2015

Ако сте от щастливците, притежатели на собствен бизнес, то най-вероятно сте запознати със смущаващото и неприятно усещане на тревожност, когато се налага да вземете важно решение за бизнеса ви. Фактът, че то може да се окаже решаващо за цялата ви кариера, е достатъчен, за да ви накара да треперите само от мисълта за него. Въпреки това, когато използвате правилните тактики и техники в процеса на управление на бизнеса, вземането на решения всъщност може да не е чак толкова трудно!

Процесът на вземане на важни решения наистина е сложен, но въпреки това сме извели три велики стратегии, които могат да ви помогнат:

1. Запознайте се с фактите: На първо място трябва да познавате наистина добре бизнеса ви, както  отвътре, така и отвън – а това означава да обръщате внимание на много повече неща от вътрешните фактори! За да се вземе правилното решение трябва да сте наясно с тенденциите в конкретния бранш, както и да сте запознат по-какъв начин работят конкурентите ви. Като съберете цялата необходима информация не подценявайте дори и най-малките факти, тъй като те често имат най-голяма тежест върху решението ви.

2. Мислете в дълги срокове: Докато нещо може да ви изглежда като добър избор сега, си задайте въпроса как това решение ще се отрази в бъдеще. Преди да вземете решение винаги преценявайте резултата от него едновременно в краткосрочен и дългосрочен план, за да разберете как то ще се отрази на всички аспекти на бизнеса.

3. Молете за въпроси: Винаги се обръщайте към колегите си за тяхното мнение относно конкретната ситуация. Макар и да чувствате, че решението ви е правилно, вашите колеги може да имат различна гледна точка, която не сте взели под внимание. С питане и събиране на мнения от другите, можете да вземете едно по-добре обмислено решение в дългосрочен план. 

 

Ако сте амбициозен собственик на бизнес и сте в процес на вземане на решение дали франчайзингът е подходящ за вас, не се колебайте да ни потърсите. Нашите консултанти ще отговорят на всичките ви въпроси. Ще направят оценка на бизнеса ви и ще ви посъветват дали е подходящ и готов за франчайзиране.

expo@franchising.bg  

 +359 888 001 329