Статии

Защо закупуването на франчайз е по-доброто решение? /част 2/

31/01/2017

В тази статия ви запознаваме с още от предимствата на франчайз моделите и защо най-проспериращите компании залагат именно на франчайзинга, за да постигнат експанзия.

Франчайзинг моделите - гъвкавост и свобода в бизнеса

Франчайзинг моделите - гъвкавост и свобода в бизнеса

Свободата като фактор

Много предприемачи избират бъдещия си бизнес спрямо три основни елемента:

Гъвкавост повечето хора си мечтаят да притежават свободата да контролират сами работното си време, като едновременно с това се стремят и към сигурност в работата си. Франчайзингът предлага точно тази свобода, към която се стремят предприемачите.

Пари – парите, разбира се, винаги са фактор, но понякога – не най-важният. В случая, франчайз моделите предлагат бързи темпове на растеж, които се явяват притегателна сила за бизнес ентусиастите.

Статус – обхваща не само позицията в компанията, но и чувството за принадлежност към нещо значимо.

  Притежаването на франчайз обект е в състояние да осигури успешно всички тези елементи, стига вие да умеете да управлявате времето и ресурсите си правилно.

Запомнете, че можете да успеете лесно в това, което обичате да правите. Или с други думи – намерете франчайз, който наистина е подходящ за вас, за да се радвате на висока продуктивност и страхотни резултати.

Понякога бързият растеж на даден франчайз бизнес може да отклони вниманието от факта, че именно франчайз обектите са източникът на потребителската лоялност и възходящ темп. Например, ако франчайзодателят разбира, че именно франчайзополучателите са сърцето на успеха му, то самите предприемачи ще са щастливи и ще генерират повече приходи, изграждайки репутацията на бранда. В другия случай – ако франчайзодателят приема франчайзополучателите като незначителна част от бизнеса, то компанията е обречена на неуспех.

 

За да оцените правилно дадена бизнес възможност, консултирайте се с нашите специалисти и изберете подходящия за вас франчайз модел.

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.