Статии

Защо закупуването на франчайз е по-доброто решение? /част 1/

26/01/2017

Малко са хората, които имат способността да бъдат ефективни във всеки аспект от управлението на бизнес.Точно затова, насреща са целият опит, ноу-хау и предприемачески нюх на франчайзодателите.

Кои са главните предимства на франчайзинга?

Кои са главните предимства на франчайзинга?

Франчайз компаниите предлагат печеливша бизнес идея, структура за опериране и разрастване, както и цялата концепция, спрямо която е изграден съответния бизнес. Трябва да знаете, че франчайзодателите изготвят цели оперативни наръчници и обучителни програми, които засягат в детайл всеки процес в компанията. Наръчниците за управление на бизнеса покриват различните аспекти на маркетинга, технологиите, иновациите, производството, осчетоводяването и всичко специфично за въпросния бизнес модел. Всичко това цели франчайзополучателите да максимизират печалбата си и да бъдат улеснени в управлението на франчайза.

В сравнение с франчайзинга, създаването на собствен бизнес би изисквало много повече вложени усилия и време за изграждането на ефикасни операции и просперираща компания.

Представяме ви основните предимства на управлението на франчайз пред това на собствен бизнес:

Сътрудничество

Франчайзингът, в своята същност, предлага на всички франчайзополучатели да развият един успешен бизнес, с помощта на доказан общ бранд, както и да споделят всички преимущества на голямата компания:

  • Мащабният бюджет на франчайзодателя за реклама на бранда е привилегия, която не е възможна при управлението на малък бизнес.
  • Решенията на ежедневните проблеми в бизнеса, са продиктувани от богатия опит на франчайзодателя.
  • Притежавате възможността да продавате продукти и услуги на пазари, с които малките бизнес компании трудно могат да търгуват, поради високите операционни разходи и редица други причини.
  • На ваше разположение са доказани и разпознаваеми търговски марки, лога, патенти и дизайни.
  • Ефикасно обучение от специалисти.
  • По-малък риск за инвестицията ви, в сравнение със стартирането на собствен бизнес.
  • Ще бъдете част от обща система с всички други франчайзи, включваща еднакъв интериор и екстериор на обектите, продукти, услуги, качество на стоките и начин на обслужване.
  • Непрестанна подкрепа от франчайзодателя във всички сфери на бизнеса, в това число счетоводството, маркетинг, обучение на служителите и ежедневните процедури.

 

Франчайзингът предлага по-добри шансове за успех

Според статистиките, приходите на франчайз обектите в САЩ възлизат на повече от 1/3 от всички продажби на дребно в страната.

Изследванията на правителството пък показват, че успеваемостта на франчайзите е значително по-добра от тази на останалите бизнес компании.

Изводът е, че франчайзингът съставлява значителна част от националната икономика на всяка държава и предоставя доказано по-висок шанс за успех от другите бизнес възможности.

 

Вижте още от плюсовете на франчайзинга в следващия ни материал.

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.