Статии

3 навика, които ще превърнат мечтите ви в реалност

16/03/2017

Навярно сте чели десетки съвети как да превърнете мечтите си в реално постижими цели чрез добре планирани действия. В този материал обаче ви представяме един малко по-различен поглед върху навиците на успешните и дейни хора. 

„Начинът да започнеш нещо е да спреш да говориш и да започнеш да действаш“

„Начинът да започнеш нещо е да спреш да говориш и да започнеш да действаш“

Уолт Дисни е казал: „Начинът да започнеш нещо е да спреш да говориш и да започнеш да действаш“. И всички знаем, че е напълно прав. Тайната обаче е да превърнете всяко едно желание, което имате, в конкретна визия.

Рик Кели е консултант по лидерство на редица международни бизнеси, а в момента управлява собствена компания за изграждане и развитие на лидерството. Ще ви запознаем с навиците, които според него структурират мечтите в нещо, което вдъхновява действия и постигане на осезаеми резултати.

 1.   Материализирайте мечтите във визуализации

Визуализацията или ясният зрителен образ е техника в създаването на това, което искате от живота, използвайки силата на въображението си.

Популярните техники за визуализиране са абсолютно приложими както за спортисти, така и за предприемачи, като в зависимост от целите има и разнообразни методи за генериране на успех. Една от най-често използваните техники за визуализиране на мечтите е да си представите, че сте победител и да се опитате да пресъздадете всеки един детайл от цялостната картина. Ако превърнете този навик в ежедневие, гарантирано ще се изумите от начина, по който се е променя животът ви.

 2.    Приоритизирайте мечтите си

Освен че трябва да имате ясна представа за това, което искате да постигнете, то е добре и да сте поставили стратегически целите си.

Да фиксирате мечта, която е истинско предизвикателство за вас, но не е невъзможна, е мотивация да продължавате да работите до достигане на обозримата цел. Именно подобни предизвикателства ще ви заредят енергия, креативност и стремеж.

 3.    Определете ключовите постижения

Планирането на ключови постижения, които да се явяват поредните стъпки към крайната цел е нещо, което не бива да пренебрегвате. Полезна тактика е да поставите крайна цел и изхождайки от нея да генерирате междинни цели, чието постигане да ви зарежда с още повече амбиция. Виждайки само крайния желан резултат, вие сте в пъти по-мотивирани да изпълнявате малките цели по пътя си. или с други думи, раздробете голямата цел на по-малки цели и ще осъзнаете колко по-лесно се стига до желания резултат по този начин.

 

За да гарантирате сигурен успех за бизнеса си, ви съветваме и да се консултирате с нашите специалисти, които ще ви разкрият печелившите стратегии за всяко едно начинание.

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.