Статии

Sofia Founder Institute стартира втория си семестър

16/09/2016

The Founder Institute, най-мащабната обучителна програма за стартъпи, стартира новия си зимен семестър в София.

Акселераторът за успешни бизнес начинания

Акселераторът за успешни бизнес начинания

От откриването си през 2015 г., програмата е създала 13 обещаващи високотехнологични компании на местна почва, включително Yatrus Analytics (получила одобрение за NEW MEDIA ACCELERATOR в Хамбург), Trevor AI (която ще участва на конференцията FounderX в Силициевата долина тази есен) и много други.

Всеки, който е амбициран да бъде част от вълнуващия бизнес на технологичните иновации, може да подаде своето заявление за участие в първия по рода си Sofia Founder Institute, на  http://fi.co/apply/sofia.

По случай откриването, Sofia Founder Institute ще бъде домакин на серия от безплатни стартъп събития, като предстоящия график може да видите на http://fi.co/curriculum/sofia.

Превърнете се от работници в предприемачи

Превърнете се от работници в предприемачи

За да предизвика креативността и бизнес нюха на всички предприемачи, Sofia Founder Institute предлага подробна програма, с детайлно описани структура, менторска подкрепа и глобална мрежа от предприемачи – всичко необходимо, за стартирането на успешен бизнес в родния им град. В допълнение, акселераторът е единствената програма по рода си, която се фокусира главно върху хората и предприемчивите им идеи, стремяща се за равенство между всички участници.

Със седалище в Силициевата долина, представителства в над 60 държави и над 135 градове, лидерите на най-бързо развиващите се стартъпи в целия свят, са се превърнали от работници в предприемачи, благодарение именно на The Founder Institute. Популярният акселератор е дал летящ старт, като е помогнал да развият идеи си, да изградят екипа си и да спечелят финансиране, на компании като Udemy, Realty Mogul, iCarsClub, Itembase и Appota.

The Founder Institute в София се управлява от Милен Иванов, сериен предприемач и председател на CEO CLUB и Георги Миленчев, професионален workshop организатор и бизнес ентусиаст. Двамата  спечелиха наградата за „Най-добри нови директори“ в източното полукълбо на The Founder Institute AWARDS, в Силициевата долина миналия Май.

 

Всеки участник, записал се до 25.09.2016 г. може да участва за различни стипендии, включително и Female Founder Fellowship.