Статии

Предимствата на онлайн франчайза

18/10/2016

Онлайн франчайз за световен успех

Онлайн франчайз за световен успех

Когато повечето хора мислят за франчайз бизнес, те обикновено се сещат за McDonald’s или Subway. Тези брандове се превърнаха в нарицателни за франчайз, а закупуването на know-how на ресторант или магазин – в единствената алтернатива, която бизнес ентусиастите възприемат за успешно франчайз начинание.

Но това ли са единствените възможности за успех във франчайзинга? Всъщност има стотици изключително проспериращи бизнес идеи, на които можете да станете франчайзополучатели.

Знаете ли, например за онлайн базираните франчайзи?

Един такъв онлайн франчайз е  Blue Coast Savings Consultants – франчайз за бизнес консултации, целящи оптимизиране на разходите.

Базираните онлайн франчайзи имат различни предизвикателства, но също така и редица предимства, които обясняват защо толкова много стартъпи и предприемачи се насочват към онлайн франчайзинга.

Ниските разходи на онлайн франчайза

Една от най-големите ползи при онлайн франчайза е ниското ниво на разходите, които се изискват за стартиране на този вид бизнес.

Инвестициите за стандартен франчайз обикновено включват закупуване на място за обекта, разходи по поддръжка на съответния магазин, ресторант, разходи за декориране и други. Освен това, не трябва да се забравя и значителния разход за заплати на персонала.

При онлайн франчайза, инвестицията е далеч по-ниска както за закупуване на know-how, така и за поддръжка на съответния бизнес.

Всичко, което се нуждае да бъде закупено, всъщност е домейн и уебсайт. Това означава, че можете да инвестирате останалата част от бюджета си в маркетинг, реклама, SEO оптимизация и разработване на сайта.

Онлайн франчайзите – отворени за бизнес 24/7

Друго предимство на този тип бизнес модел е това, че един онлайн магазин е фактически отворен цял ден. Или с други думи – приходи могат да бъдат генерирани 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Също така, интернет базираният бизнес е достъпен за всеки, навсякъде, по всяко време.

В сравнение със стандартните франчайзи, онлайн бизнесът не се ограничава с физическата локация или традиционното работно време.

Предимствата на онлайн франчайза

Предимствата на онлайн франчайза

Онлайн франчайзите се движат бързо

От гледна точка на франчайзодателя, управлението на онлайн франчайз система има огромно предимство. Това огромно предимство се явява способността за лесно прилагане и интегриране на промени в целия франчайзинг.

Вместо ребрандиране на десетки, а понякога и стотици физически локации на бранда, онлайн франчайзът може да прави редица промени, обхващащи целия бизнес, с минимални усилия.

За индивидуалните франчайзополучтаели, това означава, че ползите от страхотна нова продуктова идея, умна маркетингова кампания или друга полезна иновация могат да се разпространят в цялата франчайз система за изключително кратко време.

Ръководенето на онлайн франчайз предлага на собствениците на бизнес перфектно поддържана мрежа от франчайзополучатели, със значително по-ниски разходи.

Малката първоначална инвестиция и множеството други предимства стават все по-атрактивни за франчайзополучателите, превръщайки онлайн франчайзите в тенденция, чиято популярност продължава да расте.

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.