Статии

5 бизнес модела, които не подозирате, че съществуват

23/08/2016

Успешната бизнес идея е комплекс от креативност, различно мислене и предприемачески нюх. Представяме ви пет бизнес модела, за чието съществуване, едва ли сте знаели – те са доказателство, че успешните идеи за бизнес могат да се отличават не само с голямо потребителско търсене, но и с факта, че са единствените на пазара.

 

Оригинални бизнес идеи и смели предприемачи

Оригинални бизнес идеи и смели предприемачи

  • Организацията за гушкане

Знаете ли, че има бизнес, чиято основна цел е да предоставя на клиентите си прегръдки – това е Cuddle Party. Социалните събития, организирани от компанията са предназначени за възрастни, които желаят да получат прегръдки, комуникация и обич, при това – от напълно непознати. Компанията е основана през 2004 г. и всъщност е организация с нестопанска цел, която провежда своите „партита“ на територия на САЩ и Канада.

  • Бензиностанция, която идва при вас

Booster Fuels е фирма, която има пленителна бизнес идея – да доставя гориво по заявка. За да използват услугата, потребителите трябва само да са паркирали колите си и да заявят желаното количество чрез мобилното приложение на Booster Fuels. Компанията предлага услугите си главно в Тексас, но предвид огромния успех, се планира разрастване в цяла Северна Америка.

  • Мистериозният магазин

SomethingStore е бизнес концепция, насочена към потребителите, които желаят да си купят нещо с определена сума пари, но не знаят какво точно искат. Клиентите, които обичат изненади, могат да си поръчат нещо за 10 долара и да разберат какво точно са закупили, чак при доставката. Компанията анонсира, че изненадите за 10 долара могат да са различни, като се започне от  кутия с шоколадови бонбони до ръчно направено колие или кухненски ножове. „Нещата“ могат да се поръчват от всяка точна на света, чрез уебсайта на фирмата. От основаването си през 2007 г. до сега, SomethingStore е продал над 200 000 „неща“.

  • Различните свещи за дома

Ароматите свещи за дома имат много почитатели, забавните шеги – също. Има компания в САЩ, която комбинира и двете. WTF Prank Candles е фирма, която предлага на пазара свещи с любими аромати. Започвайки да миришат на кокос, морски бриз, борова гора или ябълков пай, свещите след минути почват да отделят много неприятни и натрапчиви миризми, като тази на скункс, например.

  • Край на чифтовете чорапи

Най-вероятно ви се е случвало да губите чорап от даден чифт, по една или друга причина. Throx е фирма, която се грижи чорапите да са винаги, поне два, защото продава, не - чифтове, а тройки чорапи, за да сте сигурни, че ако изгубите единия, пак ще можете да си носите любимите чорапи.

 Това са само малка част от разнообразните идеи за бизнес, които набират широка популярност и все повече потребители.

За да притежавате и вие успешен и бързоразвиващ се бизнес, понякога ви е нужен само един проспериращ бизнес модел, който да следвате. Консултантите на Франчайзинг БГ ще ви покажат точно този успешен бизнес модел, благодарение на който ще мултиплицирате бързо печалбата си, черпейки опит от най-добрите.

 

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.