Статии

Monton и Oлимпийският комитет на Естония представиха олимпийската колекция "1918"

05/12/2016

На 13.11.2017 на борда на Victoria - круизен кораб на компанията Tallink, Monton и Олимпийският комитет на Естония представиха най-новата колекция олимпийски облекла, посветена на 100-ия юбилей на Естония. Колекцията на Monton за зимните олимпийски игри в Пхьончхан, Южна Корея, е наречена “1918" и веднага излиза в продажба на дребно, като ще се предлага в ограничени количества.

Олимпийска колекция Monton

Олимпийска колекция Monton

 

Monton е официален спонсор на естонските олимпийските спортисти за последните 13 години. Облекло от колекциите на Monton, създадени специално за олимпийските игри, беше носено от естонските атлети в Атина, Торино, Пекин, Ванкувър, Лондон, Сочи и Рио де Жанейро.

"Тези Зимни олимпийски игри са знакови за нас, тъй като се провеждат в годината на 100-ния юбилей на Република Естония. Затова решихме отново да издигнем естонския дизайн на най-високия спортен подиум - този на Олимпийските игри, откъдето креативността на нашите талантливи дизайнери да има възможността да разкаже историята на нашата страна", - каза ръководителят на марката Monton Пилле Лауринг.

 

 

 

Според спортния директор на Естонския олимпийски комитет и ръководител на естонската делегация на Зимните олимпийски игри, Мартти Райу, най-важно, както за парадната униформа, така и за облеклото за свободно време е да имат ефектен и запомнящ се външен вид. “По време на церемонията по откриването на Олимпийските игри именно вида на парадните униформи често се превръща в причината, която определя колко дълго телевизионните камери ще се задържат върху представителите на даден национален отбор. Поради това, парадните костюми трябва да са ярки, забележими и уникални. Облеклата от Monton винаги са били такъва. Естонският олимпийски отбор с гордост ще носи новата, вдъхновена от историята униформа от Monton в Пхьончхан”, поясни Райу.

Олимпийска колекция Monton

Олимпийска колекция Monton

Представянето на олимпийската колекция "1918" на Monton се проведе на палубата на круизния кораб Victoria във водите на естонското северно крайбрежие. "Организирането на представянето на новата олимпийска колекция на кораб на Tallink не беше случайно хрумване. През годините на окупацията, морето беше нашата връзка със свободния свят. И в наши дни морето е най-важната врата за запознаването на различните нации с Естония и представянето на нашите постижения", - каза директорът по продажби и маркетинг на Tallink Group Маргус Хунт.

 

Специалната колекция, посветена на Зимните олимпийски игри в Пхьончхан е наречена на годината на раждане на Република Естония "1918 г.". "Искахме да създадем нещо, което да се хареса на спортистите и да насочи вниманието към историята на Естония", каза ръководителят на марката Monton Пилле Лауринг. Олимпийската колекция "1918" от Monton е вълнуваща комбинация от спортен, модерен и удобен дизайн. При създаването на колекцията, дизайнерите от Monton бяха вдъхновени от модата на Първата Естонска република - период, през който за първи път в световната история започват да се създават облекла, предназначени специално за спорта.

Олимпийска колекция Monton

Олимпийска колекция Monton

За тази епоха са характерни удобни дамски и мъжки трикотажни изделия с висока навиваща се яка, както и рокли с удължен корсаж в женската мода. "Обещаваме, че всеки ще намери в тази специална колекция по нещо за себе си и, носейки го с празнично настроение, ще може да отбележи рождения ден на Естония и да аплодира нашите изключителни спортисти на Зимните игри през 2018", - добави г-жа Лауринг.

 

Новата олимпийска колекция на Monton за Пхьончхан 2018 е в ограничени количества и се предлага изключително в марковите магазини на Monton, онлайн чрез Andmorefashion.com, на борда на круизните кораби на Tallink Grоop Megastar and Victoria, както и в мрежата магазини Sportland.

Олимпийска колекция Monton

Олимпийска колекция Monton

 

 

Най-успешната модна марка на Естония Monton принадлежи на Baltika Group. Baltika Group е най-големата модна къща в балтийските страни, която обединява пет успешни на международния пазар модни марки - Monton, Mosaic, Ivo Nikkolo, Baltman и Bastion. Облеклата на Baltika Group се предлагат в 130 маркови магазина в Естония, Латвия и Литва. Освен това, колекциите на петте модни бранда могат да бъдат закупени в онлайн магазина Andmorefashion.com, чиито клиенти са в 44 страни. Чрез своите франчайз и търговски партньори, създадените от естонски дизайнери колекции от марките на Baltika Group се продават в много европейски страни, включително и чрез една от най-старите и престижни търговски мрежи в Европа Peek & Cloppenburg. За повече информация: www.baltikagroup.com

 

 

Колекцията "1918" е подарък от Monton за 100-годишнината на Република Естония, която ще бъде отбелязана през 2018 г. За повече информация относно подготовката и събитията по честването, посетете www.ev100.ee

Олимпийска колекция Monton

Олимпийска колекция Monton