Статии

Какво ви очаква на технологичната конференция DigitalK 2017?

01/06/2017

Технологичната конференция DigitalK, организирана от “Капитал” и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ, и тази година ще представи на своята аудитория последните тенденции от света на дигиталната трансформация.

Кои са най-значимите технологични иноватори?

Кои са най-значимите технологични иноватори?По време на двудневната програма на събитието близо 2000 участници ще имат възможност лично да се срещнат с едни най-значимите технологични иноватори, предприемачи и инвеститори, които дефинират бъдещето. 

Тази година, лекторите на DigitalK ще споделят експертизата си по теми като: Кои са новите бизнес модели и възможности, създадени от дигиталната трансформация и как да се възползваме от тях, технологични иновации в разплащанията и блокчейн технологиите като нова алтернатива на доверието в обществото, могат ли самоуправляващите се коли да направят бъдещето на транспорта по-сигурно, приложенията на изкуствения интелект в бизнеса, кои са рекламните канали и формати, които работят в днешната реалност и много други. 


От участниците в програмата, можем да отличим Навийн Джейн - първият човек с лиценз за пътнически полети до Луната, Брок Пиърс - най-значимият инвеститор в новата криптовалута биткойн, Дани Берендт - човекът, който стои зад самоуправляващата се кола на Apple и дългогодишен анализатор, Адео Реси - сериен предприемач и инвеститор, подкрепил развитието на над 1400 компании по света, Дъглас Карсуел - член на британския парламент, Аарон Расмунсен, създателят на онлайн платформата Мастърклас, през която може да се учите от звезди като Кевин Спейси, Гордън Рамзи и Серена Уилямс. Сред лекторите е и българинът Кирил Петков - създател на първия изцяло веган пробиотик, който днес се ползва от известни личности като Опра Уинфри и Новак Джокович.

Вторият основен фокус на конференцията е да представи и стимулира развитието на предприемаческата среда в България. Стартъп състезанието на DigitalK традиционно събира най-иновативните млади компании от Европа. Тази година, участниците ще могат да представят идеите си пред жури от реномирани инвеститори и бизнес акселератори, сред които са 500 Startups, Techstars, Mosaic Ventures, Earlybird Ventures и други.

Технологичната конференция DigitalK ще се проведе в двудневна програма

Технологичната конференция DigitalK ще се проведе в двудневна програма


Освен за време, под прожекторите на главната сцена на DigitalK, участниците ще се състезават и за голямата награда от 10,000 евро, която ще бъде предоставена безвъзмездно на най-впечатляващия стартъп.

Кандидатстването за стартъп състезанието е отворено до 18-ти май.

Темите и форматът на DigitalK са подбрани и дизайнирани специално, така че да бъдат от полза за представителите на бизнеса, които се интересуват от това как съвременните технологии променят разбирането ни за търговия, производство, комуникация, организация на структура и процеси. Конференцията таргетира онези компании, които могат да устоят на урагана на дигиталната революция и търсят начин да се адаптират и да бъдат пред конкурентите си.

 

Накъде отиват мобилните разплащания? Коя е валутата на бъдещето? Как да погледнем в съзнанието на потребителя? По какъв начин съвременните хора си набавят информация?

Елате на DigitalK и ще получите отговор на тези и други важни въпроси, свързани с успеха на бизнеса ви.