Статии

Интервю с Николай Николов - франчайзополучателят на Pump System в София /част 1/

23/05/2017

В този материал ви запознаваме с Николай Николов, който е франчайзополучателят на Pump System за гр. София. 

В следващите редове ще ви разкажем как се прави бизнес с перспектива, какви са предизвикателствата пред младите предприемачи и защо франчайзингът е най-надеждният бизнес модел в страната ни.

Франчайзът на Pump System в София

Франчайзът на Pump System в София

Какво ви ориентира към франчайзинга и защо решихте, че именно този бизнес модел е подходящ за вас?

Към франчайзинга ме ориентира старата ми професия, която е полицай. Завършил съм образованието си в Академията на МВР и на практика извън тази сфера нямам познания, когато става въпрос за развиване на бизнес. А франчайзът дава готов вариант за нещо, което е развито и доказано вече, и са изчистени грешките. За мен това е уникална възможност да започна по път, който е отъпкан вече.

А реалността отговори ли на очакванията ви за този отъпкан път?

Да, определено мога да кажа, че да – сдобих се с добре разработен бизнес модел, който е съчетан с минимален риск.

С какво точно ви привлече Pump System?

След много проучвания и допитвания до различните франчайзи в страната ни, Pump System определено ме спечелиха, заради доверието, което изградиха у мен, още от първата ни среща. Когато имаш пряк контакт с хората, можеш да ги разбереш и прецениш. Повярвах им, че ще се получат нещата. Това са млади и креативни хора, с желание за работа и с желание за развитие. А аз точно това търся – ново развитие, промяна в живота си. Исках да тръгна по нов път и вярвам, че това е правилното предизвикателство. Така се получиха нещата и Pump System определено отговарят на очакванията ми.

Как стигнахте до тях?

Стигнах до тях, чрез Franchising.bg.

Николай Николов за бизнеса с перспектива

Николай Николов за бизнеса с перспектива

Какво знаехте за тази индустрия, преди да се запознаете с бизнеса на Pump System?

Нямах знания за този бранш, преди да се запозная с тях. Аз съм работил и изучавал съвсем различно нещо. Не съм имал познания за помпени системи и отводнявания.

Доволен ли сте от оказаната подкрепа на компанията досега? Подготовката от страна на франчайзодателя, достатъчна ли е, за да посрещнете предизвикателствата на бизнеса?

Разбира се, във всичко ме подкрепят. Каквито и запитвания да правим, от тяхна страна винаги получаваме решения. Даже вече започваме да се справяме и сами с предизвикателствата, благодарение на полезните съвети за справяне с различните ситуации. Случвало се е дори да ги питам и неща, с които те самите не са се сблъсквали към момента. Но винаги са отговаряли на нашите въпроси и са ни оказвали огромна подкрепа.

Относно подготовката – разбира се, имаше обучение, в което се засягат всички детайли и процеси на бизнеса. Но реалната среда на работа е тази, в която се придобиват всички тези знания, които са нужни на човек като мен, който не е имал никакъв опит в бранша. Тъй като всички знаем, че теорията е едно, а практиката съвсем друго – има си екшън, има си предизвикателства, при които трябва да се реагира бързо. Пак казвам, че тази сфера е нещо коренно различно за мен, така че, дори да съм минал специално обучение, винаги се случва да срещам трудности, но пък имам цялата подкрепа, която ми е необходима. Реално, към момента, аз сам не мога да се оправя, ако не е тяхната помощ.

 

Вижте продължението на интервюто ни с Николай Николов, в следващия материал, за да опознаете предимствата на готовия бизнес модел, от първо лице.