Статии

Стартиране на бизнес в трудна среда – мисия възможна!

24/01/2018

Challenges ahead

Challenges ahead

Да започнеш бизнес, когато икономиката е в лошо състояние или политическата ситуация е нестабилна, не изглежда като смислено бизнес решение. Първото, което ти идва на ум в такава ситуация, е „Твърде рисково е. Струва ли си да започна бизнес сега, когато изгледите за бъдещето никак не са оптимистични?“

 

И все пак, в нашия бизнес виждаме хора, които успяват точно в такива условия. Как? Като не го правят сами. Присъединяват се към установен франчайз, който е на пазара от доста време и доказано работи. Не се впускат в неизвестното, надявайки се бизнесът им да успее въпреки неблагоприятната среда.

 

Звучи логично, нали? Ако тръгнеш да продаваш сандвичи сам, не знаеш колко сандвича трябва да продадеш, кои съставки са най-търсени и колко дебело да режеш хляба. Установеният франчайз знае тези неща и ти спестява поемането на рискове или взимането на решения, които могат да се окажат полезни или не за новото ти начинание. Той намалява времето за популяризиране, предлага повече сигурност и ти дава по-добър шанс за успех. Всички тези фактори стимулират хората да направят решителната крачка.

 

Кои са дръзките предприемачи, които отплават в бурно море? Някои търсят нов професионален път, по който да поемат, разполагат с пари за инвестиция и искат да бъдат независими, но също така да получават постоянна подкрепа. Други се оказват на труден пазар, където работните места са малко, а конкуренцията - голяма. А когато времената са трудни, хората започват да търсят решение там, където обикновено не биха. Когато работните места са малко, е логично да се опиташ да генерираш доход сам за себе си като разглеждаш възможности за работа и професионални насоки, които не са били възможни в миналото.

 

Логичен е и въпросът: „Към какъв бранш да се насоча?“

 

Един от печелившите отговори е образование. Когато ситуацията е нестабилна, едно от малкото осезателни неща, които със сигурност биха донесли ползи в бъдеще, е образованието. Можеш да разчиташ на собственото си образование. Човек може да загуби дома или работата си, но никой не може да му отнеме натрупаните знания. Затова много родители, които искат да осигурят по-качествено бъдеще за децата си, виждат английския език като средство, което ще им помогне да го постигнат и инвестират в ранното му усвояване. 

 

Научете повече за възможностите, които образователният франчайз на Helen Doron ви предлага!