Статии

Франчайзът за перални услуги на Mr Jeff спестява 31 милиона литра вода в сравнение с прането вкъщи

29/11/2021

 

Все повече осъзнаваме важността на грижата за околната среда. Все пак имаме само една планета и е жизненоважно да я опазим, за да осигурим нашето оцеляване и това на останалите видове. Поради тази причина на 5 юни отново  отбелязахме Световния ден на околната среда, обявен от ООН през 1977 г..

 

Всеки жест, който можем да направим, от рециклиране до отговорно потребление на стоки и услуги, има значение. Поради тази причина Mr Jeff, испански стартъп, който предлага франчайз за перални услуги, собственост на Jeff, събира данни за това колко вода се пести на човек при използването на перални услуги. Резултатите показват, че разходът на вода е с една трета по-малък в сравнение с прането у дома.

 

Според данните за глобалното потребление, споделени от Mr Jeff, благодарение на всички поръчки, направени през последната година, ние сме спестили 31 224 840 литра вода и 395 515 киловата енергия в глобален мащаб.

 

Компанията изчислява, че годишно се спестяват 1 500л. вода на човек: потребител, който пуска средно по една пералня на седмица, консумира 5 000 литра вода годишно, за сравнение - човек, който използва перални услуги изразходва само 3 500 литра.

 

Това е възможно благодарение на процесите на ефективност при зареждане на прането, оптимизиране на времето и работата на машините, използвани от Mr Jeff, които са специално пригодени, за да постигат по-добри резултати при консумацията на вода и енергия в сравнение с конвенционалната перална машина

 

Карлос Руис, Главен директор по продукти и технологии, казва: “Търсенето на иновативни подходи за намаляване на консумацията на вода и енергия е наша цел. Наясно сме, че всеки жест е важен и не можем да не поемем отговорност към околната среда и планетата. Откакто започнахме нашето приключение през 2015 г., работихме, за да създадем начини на работа, които имат възможно най-малко въздействие върху околната среда и въпреки че успяхме да намалим емисиите, нашите цели са много ясни: да продължим да ставаме по-добри”.

 

Стъпки за допълнително намаляване на въглеродния отпечатък

 

Отдаден на околната среда, Mr Jeff винаги търси области за подобрение, за да намали въглеродния си отпечатък. През последните години найлоновите торбички за събиране и доставка на пране бяха заменени с чанти от плат за многократна употреба. Така са спестени 32 тона пластмаса.

 

От друга страна, въпреки че в момента са в процес на подобрение, много препарати допринасят за замърсяването на водата, тъй като съдържат агресивни химически съставки. Mr Jeff работи с доставчици, които управляват дозирането на продуктите, намалявайки, доколкото е възможно, тези химикали..

 

Mr Jeff замени химическото чистене с машини, които перат деликатните дрехи във вода (мокро пране), което означава, че не се използват разтворители (PERC), тъй като те са заменени с биоразградими продукти с ниска екотоксичност.

Интересувате ли се от бонджийстване?

 

 

 

Повече за Mr Jeff, франчайзът за перални услуги и химическо чистене с доставка до вкъщи

 

Mr Jeff е франчайзът, който революционизира традиционния сектор на пералните услуги, чрез интеграция на технологии в оперативните процеси  и създаването на една разразличваща се услуга. Клиентите на Mr Jeff могат да правят своите поръчки през приложението Jeff и да получават чистите си дрехи у дома в рамките на 48 часа. Те могат и да се абонират за един от абонаментните планове, благодарение на които предприемачите се радват на редовни клиенти. На своите партньори Mr Jeff предлага своя мощен бизнес софтуер Jeff Suite; и приложението Jeff Drivers, с което можете да управлявате доставките. 

 

Mr Jeff е само една от възможностите за франчайз, предлагани от Jeff, компания, създадена през 2015 г. от Елой Гомес, Адриан Лоренсо и Рубен Муньос, трима испански предприемачи. В началото компанията предлага приложение за перални услуги и химическо чистене с доставка до вкъщи, но в момента е в процес на разширяване. Освен услугите за пране, вече се предлагат и други услуги от ежедневието, като фризьорство и красота, фитнес или релаксация. Компанията се превръща в първата международна многоканална екосистема от ежедневни услуги. На всеки, който би искал да стане предприемач, Jeff предоставя необходимите инструменти за стартиране на собствен бизнес в различните направления на бранда Jeff.

 

Искате ли повече информация за франчайз модела Mr Jeff? Свържете се с нас.