Статии

Франчайзът за сладки изкушения

29/12/2016

Сладката рецепта за успех

Сладката рецепта за успех

Марина Лий е работила дълго време като тиймлидер в „Сиско“, докато един ден заедно със съпруга ѝ не решават да управляват общ бизнес. Разбира се, семейството избира франчайз индустрията, която заслужено ще ги превърне в успешни предприемачи. Така бизнес ентусиастите се спират на сладкия франчайз на „Gigi's Cupcakes“ в столицата на Северна Каролина – Роли.

Една от популярните франчайз вериги в Америка

Една от популярните франчайз вериги в Америка

Според Марина Лий, „къпкейковете са един щастлив продукт, който предизвиква усмивки по всяко време.“ Всъщност като предприемач, тя споделя, че се чувства удовлетворена от факта, че продуктите, които предлага носят радост на всеки и са задължителното допълнение към всяко празненство. Франчайз обекта на Марина взема активно участие и в различни благотворителни инициативи.

Огромният ѝ успех като франчайзополучател също е налице – още в първата година от отварянето на франчайз обекта ѝ, пекарницата се превръща в третия най-печелещ магазин от веригата, а на третата година вече е на първо място в цялата франчайз верига „Gigi's Cupcakes“ по продажби. От 2011 г. в бизнеса с къпкейкове, Марина и съпругът ѝ вече притежават обекти в Роли, Дърам и Уилмингтън.

Сладкият франчайз следва тенденциите на пазара

Сладкият франчайз следва тенденциите на пазара

Марина Лий обяснява решението си да навлезе във франчайз индустрията с факта, че цели 20 години е била изцяло в корпоративна среда и е нямала ясни представи как точно се управлява собствен магазин. Благодарение на франчайзинга обаче, тя открива, че има начин да започне успешен бизнес с изградена визия и мисия, конкретни цели и доказано успешни процеси и методики. Един добър франчайз притежава структури, доставчици и системи за подпомагане, които гарантират на предприемачите бъдещ успех.

„Gigi's Cupcakes“ е франчайз, който непрестанно подпомага процесите и развитието на своите франчайзополучатели, като ги напътства да следват тенденциите на пазара.

Къпкейковете будят щастие у всеки.

Къпкейковете будят щастие у всеки.

Франчайзът, който дарява усмивки

Франчайзът, който дарява усмивки

На въпроса „Защо е избрала точно този франчайз бизнес?“, Марина Лий отговаря „Защото къпкейковете са един продукт, будещ щастие у всеки.“ Къпкейкове се поръчват за различни празнични събития, включително сватби, рождени дни, годишнини, коледни празненства. Това е един прекрасен повод да се изгради успешен бизнес, който ще остане в съзнанието на хората, именно заради усмивките, които е предизвикал.  Освен като франчайз обект,  „Gigi's Cupcakes“ е магазинът, който се ръководи и като локален бизнес, вземайки участие в разнообразни мероприятия. Така брандът се популяризира още повече и печели доверието на клиентите,  ставайки една местна пекарна, предлагаща най-вкусните сладки изкушения в града.

 

За да направи подходящия избор на франчайз, Марина Лий казва, че е направила редица маркетингови проучвания, както и се е допитала до професионални франчайз консултанти в бранша. Марина съветва всички бъдещи франчайз предприемачи, че управляването на собствен бизнес със сигурност не е лесно начинание, но определено е едно от най –възнаграждаващите и променящи живота, преживявания.

Ако и вие искате да промените живота си, развивайки пълния си бизнес потенциал, то вижте как да го постигнете с Франчайзинг.бг.

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.