Статии

Първият франчайз пункт на Mr Jeff в България е вече реалност!

22/06/2021

 

Казвам се Явор Геровски и отворих първия франчайз пункт за химическо чистене Mr Jeff в България. По професия съм инжинер, но предприемаческите ми желания ме поведоха в съвсем друга посока в живота. Няколко години имах туроператорска фирма, но ковид пандемията ме остави без работа. След известно време на почивка започнах да търся следващото предизвикателство, на което да се отдам.

 

 

Попаднах съвсем случайно на рекламата на Джеф в социалните медии и ми стана интересно. Никога до сега не се бях занимавал с подобен бизнес и започнах да проучвам. Свързах се с екипа им и доста се изненадах приятно, че при тях работят българи, които отговарят за българския пазар. След около месец на разговори и обмисляне вече бях готов да се захвана за работа и заедно с моите партньори усигорихме финансирането и подписахме франчайз договора. Първите трудности дойдоха когато започнах да търся помещение за наемане. След известно проучване се оказа, че за химическо чистене е нужно да се намери помещение с такъв статут или да се смени, което е доста тежка и дълга процедура. Минаха поне още два месеца в търсене на помещение и комуникации с всички институции свързани с тази процедура. Голям проблем беше, че доста от собствениците на помещения не желаеха да сменят статута. За наш огромен късмет обаче се появи промяна в закона, която позволяваше смян на предназначението по-бързо и се възползвах от нея.

 

 

Наехме помещение и започнахме да работим по пригодяването му по изискванията на Джеф и българското законодателство. Всичко беше доста лесно, защото всички изисквания бяха преведени на български език и не само аз, но и фирмите с които работих бързо и лесно разбираха какво се изисква от тях. Всъщност имаше и опция До ключ, с която получавах помещението готово за работа след около два месеца, но аз предпочетох сам да си го направя. Доста тичане се оказа за всяко нещо, но това е нормално, дори ми правеше удоволствие да се справям с всеки изникнал проблем. Това, което още ме забави беше пускането на трифазния ток, но в крайна сметка на 18.06.21 след около 7 месеца след като подписахме договора за франчайз успяхме да отворим.

Сега предстои обаче най-важната работа