Статии

Dogtopia – бизнес от любов към животните

19/09/2016

Dogtopia е още един пример за умело предприемачество, чудесна бизнес идея и бърза експанзия на пазара. Това е бизнес, представляващ занималня/пансион за кучета, често включващ различни тренировки за четириногите, както и СПА услуги. Dogtopia е компания, посветена на грижата за домашните ви любимци, която отваря врати през 2002 г., а през 2005 г. вече има първи франчайз.

Когато бизнесът е призвание

Когато бизнесът е призвание

Едни от най-успешните франчайзополучатели на този креативен бизнес са Джери и Ник Масино – баща и син, които вече година и половина ръководят Dogtopia в Честър Спрингс, Пенсилвания.

Цялата идея за подобен бизнес в семейството започва от общата им любов към кучетата и удоволствието от времето, прекарано с четириногите любимци. Разбира се, в началото, баща и син Масино са имали съвсем различни професии, значително отдалечени от грижата за домашни любимци. Ник Масино започва кариерата си като IT специалист, следвайки стъпките на баща си, който тогава е бил ръководител на компания за управляване на услуги и международна търговия,свързана с облачни технологии. На 25 г., обаче, Ник осъзнава, че този корпоративен живот не е неговото призвание. По тази причина синът започва да обмисля семеен бизнес, който може да ръководи заедно с баща си и който да му доставя нужното удовлетворение, а именно Dogtopia. Тази фантастична бизнес идея за занималня за кучета, забавни тренировки и СПА услуги звучи идеално за франчайз.

Предложението на Ник Масино е изглеждало наистина изненадващо за баща му, който също е вярвал, че тайната на успешния бизнес се крие в това, да си отдаден на работата си и да допринасяш за благополучието на общността. Така семейството започва да планира стартирането на нов бизнес и нов етап от живота им. Джери Масино проучва пазарната ниша в региона, използвайки знанията и опита си в предприемачеството, правейки обстоен анализ на потребителското търсене.

В момента бизнесът на Масино отбелязва огромен ръст на нови клиенти, като 60 % от тях идват, благодарение на страхотни препоръки от доволни потребители.

За да изберете и вие иновативния бизнес, който ще ви превърне в успешни предприемачи, консултантите на Франчайзинг.БГ ще ви съдействат, като ви консултират по всички въпроси, свързани с избора на правилния франчайз.

Автор:

Десислава Дечева

Десислава Дечева е завършила Бизнес Икономика и се развива в сферата на оптимизацията на различни звена в бизнеса.