Статии

Pump System - бизнесът с перспектива /част 2/

20/12/2016

Това е втора част на интервюто с управителя на „Pump System” – Илия Саралиев, който ще ни разкаже каква е тайната на франчайз системата „Pump System” и защо тя ще промени виждането ни за франчайзинг в България.

Франчайзът без аналог в страната ни

Франчайзът без аналог в страната ни

4.  Какви възможности предоставяте на бъдещите си франчайзополучатели? Защо да изберат „Pump System”? 

Въпреки че в България не са толкова много фирмите, предлагащи франчайз, все пак има конкуренция в определени браншове. В нашето направление няма аналог на франчайз не само в България, но и в цяла Източна Европа. Това ни дава уникалност по тези географски ширини, което е най-голямото предимство.

Предвид четирите направления, които включва нашият бизнес, и услугите от проектиране до сервиз, това ни прави уникални в целия бизнес сектор. Смятам, че това са основни предимства, а като включим и нашето разработено ноу-хау за управление на бизнеса, даваме една успешна концепция на предприемчиви хора, които търсят своето развитие.

5. Какъв е профилът на франчайзополучателите, които търсите? Трябва ли да имат технически познания в сферата?

На пръв поглед, това с което се занимаваме, сигурно изглежда доста сложно и всеки би си помислил, че трябва да бъде тесен специалист, за да може да го работи, но всъщност не е така. Това са разбиранията най-вече в България, тъй като всеки смята, че в която сфера е силен, там трябва да създаде и бизнес. Бих дал примери с добър шивач, който да създаде шивашка фирма, градинар – бизнес с озеленяване, или добър монтажник с монтажна фирма. Но това е много грешна концепция и доказано неефективна в бързоразвиващите се държави. Това се дължи на факта, че в България няма подходящо образование за предприемачество и мениджмънт, и хората, които искат да бъдат предприемачи не са достатъчно запознати с това как се управлява бизнес. В Западна Европа и в САЩ вече има специализирани колежи за предприемачи, а ние тук в България все още наваксваме тези знания чрез проба-грешка и нюх или със самообучения и обучителни курсове от западноевропейски лектори. Тъй като получават разработено ноу-хау за управление на бизнеса, това, което трябва да имат франчайзополучателите е предприемаческо мислете и силно желание за успех. 

Pump System предлага широк набор от продукти и услуги.

Pump System предлага широк набор от продукти и услуги.

Очаквайте следващата част от интервюто с Илия Саралиев, за да се запознаете с успешната франчайз система на Pump System.