Статии

Колекцията есен/зима 2017 на Monton разтърсва старомодните възприятия за време и възраст

30/10/2016

Monton - колекция есен-зима 2017

Monton - колекция есен-зима 2017

 

 

Есенната колекция на най-успешния естонски моден бранд Monton e изградена върху идеята, че течението на времето и възрастта на човека са въпрос на начин на мислене. Monton желае да бъде протагонист на себеизразяването. За успее в това си начинание, новата колекция на Monton е породена от диалога на две противоположни начала, едното от които представлява новото и неочакваното, докато другото носи установеното и доказалото се. Талантливите дизайнери създали колекцията интерпретират чрез нея последните насоки в световната мода, внасяйки в тях скандинавски щрих на фона на славянски напеви. Колекцията на Monton есен/зима 2017 внушава мисълта, че за таланта няма възраст и пред него времето е безсилно.


 

Monton – колекция есен-зима 2017

Monton – колекция есен-зима 2017

Един от ключовите елементи при колекцията за жени е съчетаването на исторически детайли със съвременни модни тенденции, което дава неочаквано изискани комбинации. През този сезон са актуални викторианските ризи с висока яка с вратовръзка и бродираните блузи, както и наметалата, панделките и воланите. Много силно завръщане отчита бродерията, особено флоралните мотиви, но изразена върху съвсем съвременни модни артукули, като например, бомбър якета. Звездата на сезона обаче е силно изразения ръкав, който нанася вълнуващ акцент върху класическия костюм. Цветовата гама се основава на необичайни нюанси на червеното, като винено червено и цвета на червените водорасли, както и на пастелните тонове. 

Колекцията за мъже има подчертаван небрежен стил. Спортните кройки имат разпознаваемо влияние дори върху официалните облекла, което придава на костюмите търсеното от много от мъжете удобство в ежедневието. Доминират гащеризоните и ризите с микродесен, като и двата типа дрехи са лесни за комбиниране с други артукули, като например плетените пуловери - oще един крайъгълен камък на колекцията.

 

Мото: Времето е относително понятие

Monton - колекция есен-зима 2017

Monton - колекция есен-зима 2017

Цветова гама: черно-бели тонове, ярко червено, бежови тонове, меко розово в съчетание с тъмни нюанси на зелено, сиво-синьо, фуксия, топли пастелни тонове, тъмно синьо

 

Десени: цветна бродерия, материи с метален отблясък, шахматен шаблон

 

Ключови елементи: изразен ръкав при роклите и блузите, плетива, дамски и мъжки бомбър якета; вълнени палта, чиято подплата може да се сваля

 

Декоративни елементи: колани, каишки, цветни нишки, парчета дантела; елементи от спортното и бизнес облекло

 

Тъкани: дантела, кадифе, вискоза, деликатни памучни смеси, удобни спортни тъкани

Monton - колекция есен-зима 2017