Статии

Monton - 15 години стил и свобода в това, което правим и за което мечтаем

25/09/2016

На 11 септември, 2017, модната марка Monton проведе необикновено събитие на площад "Свобода" в Стария град на Талин - повече от 4000 души се събраха там в името на свободата. Хиляди хора запалиха прожекторите на екрана на своите смартфони и ги насочиха към небето, което оформиха символа на свободата и един от символите на Естония - смелата и дръзка лястовица. 

                                  

Monton-freedom-event-frachising

Monton-freedom-event-frachising

Pille Lauring, ръководител на бранда Monton, сподели вярата на екипа й, че истинската добродетел е свободата да живееш, следвайки сърцето си - когато човек има усещане, че се ражда всеки един ден, с нови мечти и свежи идеи. "За да отпразнуваме този начин на мислене - свободата като състояние на духа, както и 15-ия рожден ден на Monton, създадохме специална колекция, наречена “Freedom” (”Свобода”). Във всеки от моделите присъства един и същ постоянен елемент - лястовицата като символ на свободата във всичко, което правим и за което мечтаем. Свободата винаги да бъдем себе си, свободата да опитваме нови неща и да променяме бъдещето към по-добро", добави Pille Lauring.

 

Както лястовицата, образувана от множеството на площад “Свобода", така и специалната колекция, създадена за 15-ия рожден ден на Monton, са посветени на всички свободни по дух хора. Компанията ще дари 1 евро за всяка закупена стока от колекция “Freedom” на Фондация "Маргус Кару". Фондацията ежегодно отпуска стипендии за талантлив млад (до 32 години) автор на роман или приказка.


Monton-freedom-collection-frachising

Monton-freedom-collection-frachising

Фондацията "Маргус Кару" е създадена от приятелите на писателя Маргус Кару, вдъхновил много млади хора да имат големи мечти, винаги оставяйки  верни на себе си. Освен да подкрепя млади таланти, фондация "Маргус Кару" има и друга основна цел: да допринася за осведомеността на обществото по въпросите на психичното здраве.

 

Марката Monton е създадена преди 15 години в Baltika Group, дом на  балтийския моден дизайн. Тогава екипът, работещ над марката, мечтае да направи от Monton бранд, способен да прескочи границите и да утвърди балтийския моден дизайн на международния подиум. Днес тази мечта се е сбъднала, тъй като Monton е най-успешният моден бранд от балтийските страни, а колекциите на компанията се предлагат в Дюселдорф и Виена, както и в общо 20 европейски държави, от Украйна до Испания. Екипът на Monton се състои от талантливи млади дизайнери, всеки от които добавя нещо от себе си към сигнатурата на бранда. Колекциите на марката се произвеждат почти изцяло в Естония, което дава възможност да бъдат запазени живи традициите и богатото наследство на балтийската текстилна и шивашка индустрии.