Статии

ФИОРЕ: „Една компания е толкова голяма, колкото са големи служителите й“

11/04/2016

Fiore Beauty Studio

Fiore Beauty Studio

Ето я и трета част на интервюто ни с Цвети, в която ще си поговорим за франчайза на студио за красота и за това какъв трябва да бъде идеалният предприемач, за да поеме по пътя на бизнеса с изкуството върху нокти:

-  Защо потенциалните франчайзополучатели избират вас пред другите фирми в бранша?

Мисля,че към момента сме от малкото, предлагащи франчайз в областта на маникюра. Работим в сферата на красотата, фокусирани сме в грижата за ноктите и техния безупречен вид.

Предлагаме и фризьорски услуги, за да могат клиентите да получават комплексна услуга. Чрез нашия франчайз предлагаме на нашите бъдещи франчайзополучатели професионално обучение по маникюр, педикюр и ноктопластика, както и консултации по организиране и стартиране на дейността на студио за красота.

-  Кой е най-големият проблем, с който сте се сблъсквали в работата си? Коя своя грешка не бихте повторили?

Най-значителните проблеми, с които съм се сблъсквала са свързани с назначаването на неподходящи служители.

-  Какво е най-голямото предизвикателство пред франчайз мениджъра?

„Една компания е толкова голяма, колкото са големи служителите й. Те са нейното лице и нейната енергия.“ Така, че подборът на подходящи служители е може би най-голямото предизвикателство и най-важното условие за успеха на един бизнес.

-  Какъв е профилът на потенциалните франчайзополучатели?

Кандидатът за франчайзополучател на първо място трябва да е предприемач, да е готов да се учи, да е комуникативна и творческа личност, тъй като работим с клиенти в сферата на красотата.

-  Кое е най-важното качество, което трябва да има един франчайзополучател, за да развие успешен бизнес?

Най важното качество за един франчайзополучател е самодисциплината, защото франчайзингът изисква да се следва добре структуриран бизнес модел,както и амбицията, която ще го окрилява в начинанието и ще мотивира служителите му.

-  Каква е най-голямата заблуда или неразбиране, с което се сблъсквате в работата си?

Като цяло нивото на услугите в нашия бранш не е много високо. Това идва от

заблудата, че това, което правим е елементарно и всеки би могъл да го работи (дори без професионално обучение).

С голям фокус върху клиентите си и с помощта на съвсем новите технологии в областта на бизнеса с красота, Цвети и нейният екип работят усърдно и постигат завидни успехи. Ако желаете да се запознаете по-отблизо с този бранш и да печелите с един от най-бързо разрастващите се франчайзи в сферата на красотата, студио ФИОРЕ ви дава една отлична възможност да направите това!

Автор:

Силвия Радева

Силвия Радева е бизнес ентусиаст с дългогодишен интерес в областта на икономиката и множество академични постижения в областта.