Optimystica

ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА НОВ БИЗНЕС –
FRANCHISING EXPO 2010

26 – 27 ноември НДК, София

Expo 2010

Второто изложение за нов бизнес в България се проведе в София на 26-и и 27-и ноември в зала 3 на Националния дворец на културата. Посетителите на Franchising Expo 2010 – над 2700 предприемачи от цялата страна се запознаха с възможностите да започнат собствен бизнес, които им предлагат над 50 международни и български франчайз вериги. Основни партньори на изложението бяха Еврофутбол и Investor.bg, а генерален спонсор, за втора поредна година бе Subway, франчайз №1 в света според Entrepreneur Magazine.

В първия ден на най-значимото за франчайзинга в България събитие се проведе и конференцията "Франчайзинг бизнес", с лектори - световни специалисти в областта на франчайзинга и техни български колеги. Сред тях бяха Тони Фицпатрик – член на Борда на директорите на Ирландската франчайз асоциация, Сотирис Янакакис, магистър по франчайз право в Харвард и генерален директор на Гръцката франчайз асоциация, Калин Ганев, маркетинг директор на Еврофутбол. А също така и Константин Антон – президент на Румънската франчайз асоциация и първи вицепрезидент на Черноморската франчайз федерация, както и Дейвид Холанд изпълнителен директор на ActionCOACH, най-голямата компания за бизнес коучинг в света, с над 1000 офиса в 32 държави.

Expo 2010

Конференцията посетиха 248 души – мениджъри на компании предлагащи или разработващи свои франчайз системи, собственици и управители на малки и средни фирми от цяла България, специалисти и експерти в областта на франчайзинга и заинтересовани от започването на нов бизнес чрез закупуване на франчайз.

Конференцията откри Светослав Билярски, управител на Franchising.bg, организатор на Franchising Expo. Презентацията на Тони Фицпатрик, който през цялото изложение предоставяше безплатни съвети на заинтересованите, беше посветена на това как на практика да развием бизнеса си във франчайз верига. Сотирис Янакакис се спря на правните основи на франчайзинга и запозна публиката с най-новите директиви на Европейския съюз. В конференцията се включи и Калин Ганев – Директор Маркетинг на Еврофутбол – най-голямата българска франчайз компания с 744 обекта в 220 населени места, като разкри методите за адаптация на световната франчайзинг практика към българските условия. Португалецът Иво Кросостимо от National Business Brokers посочи основните стъпки за избор на подходящ нов бизнес и за първоначалното му развитие.

Expo 2010

По време на партито на Franchising.bg, провело се в края на първия ден в клуб Mascara, присъстващите можеха да опит с франчайзодатели, консултанти и гости от 9 страни, и да установяват контакти с потенциални партньори. Съвети за кова как да продаваме франчайза си даваше и Кристоф Англе, търговски директор на Franchise Expo Paris - най-голямото франчайз изложение света с 450 изложители.

След втория ден на Franchising Expo 2010 Ангел Стоянов от Дон Домат каза, че следващата година ще се наложи да има екип от поне четирима човека, за да се справи с потока желаещи за среща на щанда. Иван Тодоров от Subway сподели, че интересът към франчайза им е много голям и в момента избират последните си франчайз партньори у нас, а след подписването на предвидените 40 франчайз договора в България, ще насочат работата си към румънския пазар. Калин Ганев от Еврофутбол се пошегува: "не съм вярвал, че най-многобройният български франчайз все още предизвиква такъв голям интерес. Изложението само ще увеличи работата ни".

Expo 2010

Franchising Expo 2010 бе два пъти по голямо от предишното – с два пъти повече изложители, с два пъти повече лектори от чужбина, с два пъти повече посетители. За първи път на изложението бе обособен и модул с компании за мултилевъл (мрежов) маркетинг.

През 2010 г. Franchising Expo отвори вратите към света за българския бизнес като започна размяна на щандове с франчайз изложенията в Дубай, Унгария, Румъния, Гърция, Турция, Аржентина и т.н. Това дава означава, че от следващата година българските франчайзи ще могат да се представят и да набират партньори на изложенията в тези страни.

Конференция
"Франчайзинг бизнес в България" (2010)

26 ноември 2010 г. Зала 8, Национален дворец на културата, София

 • 10:00 - 10:20
  Официално откриване
 • 10:20 – 10:40
  КАК ДА ФРАНЧАЙЗИРАТЕ БИЗНЕСА СИ
  Тони Фицпратик, Управляващ партньор във FranchiseYourBusiness.ie, член на Борда на директорите на Ирландската франчайз асоциация
 • 11:20 – 11:50
  Кафе пауза
 • 11:50 – 12:10
  БИЗНЕС КОУЧИНГ
  Дейвид Холанд
  , CEO на ActionCOACH EMEA, най-голямата компания за бизнес коучинг в света с над 1000 офиса в 32 държави.
 • 12:30 – 14:00
  Обедна почивка
 • 20:00
  Парти на ФРАНЧАЙЗИНГ.БГ

Обратно към Архив

Jobs.bgKrivicki & CoDir.bgDarik NewsProfit.bgEBF Business TVNovini.bgExpert.bgHappy Bar & GrillEnterpriseSignCafeActualno.comEventBox.bgb2b MagazineBGMapsNeg.bgSportal.bgМоите париSeminari 365Tri-deFame CardsImpresТелеграфМониторBulgaria OnAirMetro MediaPro TelecombTVНов български университетSeminari.bgmixmedia.bgСписаниеFakti.bgРезон МедиаActualno.bgБТАBulsatcomTV+BusinessWeek БългарияStartUpSvejo.netXeniumEmbriooDarts Newsbusiness-europe.bgMedia StartБлицJunior AchievementАсоциация на франчайзите в БългарияАктуалноBulevard.bgDnes.bg НовиниExpert.bgExpoworld.bgGol.bgInvestor.bgInvestorKing of SalesAha.bgAutoMedia.bgМинистерство на икономикатаBlog.bgImoti.netAz-jenata.bgЛуди и МладиNasamNatamPuls.bgRabota.bgSnimka.bgStyle - Investor.bgIzgodniOferti.bgStart.bgTialoto.bg