Optimystica

Как да извлечем максимална полза от Франчайзинг експо?

Всяка година в различни точки по земното кълбо се провеждат изложения за най-успешният бизнес модел в света - франчайзинг. Франчайзинг експо e най-бързият начин да откриете вашия бизнес като се запознаете и отправите лично въпросите си към  франчайзодателите.

Щандовете на изложителите на Franchising Expo 2012

Много хора посещават изложенията просто за да съберат безплатни рекламни материали или да хапнат безплатно. За разлика от тях сериозните франчайз кандидати идват на „пазар за възможности”. Често посетителите на Франчайзинг експо идват неподготвени. Тук ще ви дадем няколко съвета как да постигнете максимална ефективност за себе си при посещение на следващото франчайз изложение и наистина да подберете най-подходящия за вас бизнес.

Подходете професионално, поставете си цел. Например: „Да изляза от изложението с три предложения за партньорство от франчайзодател”. Но за да получите предложение трябва и вие да се постараете. Друга цел може да бъде: „Да разбера какво очаква франчайзодателя, който избера от франчайзополучателите”.

Подготовка за Франчайзинг експо

Отидете с намерението да говорите с франчайзодателите, а не само да минавате покрай щандовете и да събирате рекламни материали. Никой не може да ви задължи да подпишете договор, все пак това е решение за бизнес, което не се взема с един разговор. Вие сте на изложението за да разширите своите познания по този въпрос и да съберете информация, която да ви помогне да вземете най-правилното решение за вашият бъдещ бизнес.

Направете си списък от въпроси, които искате да зададете на франчайзодателите и си водете бележки с отговорите. Целта е да научите колкото се може повече, а това може да стане само с много разговори. Ако не си записвате след изложението няма да си спомняте кой какво ви е отговорил.

Посетители на Franchising Expo 2012

Направете си списък с кои изложители искате да проведете разговор, като преди това разгледате списъка в Каталога на изложението или в сайта на Франчайзинг експо.

Съберете информация за фирмите във вашият списък, преди да ги посетите. Колкото по-подготвени сте, толкова по-добре можете да проучите възможностите, които ви засягат и да зададете правилните въпроси.

Важно е да имате идеи къде ще отворите вашия франчайз обект след като си изберете подходящ франчайз. Това говори на франчайзодателя, че сте сериозен кандидат.

Отговорете си на въпроса: „Колко мога да си позволя да инвестирам?”. Няма смисъл да губите и своето, и времето на франчайзодателите, при които минималната инвестиция е 100 000 лв., а вие разполагате с 30 000 лв. Помислете дали ако харесате бизнес, който е над вашите инвестиционни възможности, можете да привлечете допълнително финансиране.

И не на последно място бъдете позитивни, все пак отивате за да сбъднете една своя мечта!

По време на Франчайзинг експо

Погледнете списъка на изложителите, които ви интересуват и намерете техните щандове. Там ще ви очакват! Представете себе си и им кажете за интереса си в този бизнес. Задайте си въпросите и си водете бележки. Очаквайте и франчайзодателя да се интересува от вас.

Конференцията Нови Бизнес Идеи

Докато вървите по пътеките между щандовете дръжте очите и ушите си отворени. Много от франчайзополучателите са отишли на изложението за един франчайз, а си купуват друг, който се е оказал много по-подходящ за тях. Повечето хора са изненадани да открият такова голямо разнообразие от бизнеси.

Включете в графика си конференцията Нови бизнес идеи, проучете дали няма и други интересни събития свързани с изложението. Посещаването на една или повече образователни програми, предлагани от експото ще подобри вашата бизнес култура.

Следвайте тези препоръки и ще извлечете максимума от Франчайзинг експо. И помнете, целта на франчайзодателите и франчайзополучателите е една – успешен бизнес.

Internetreklama.bg - основен партньор на Franchising Expo 2012

Каталог 2012 на изложението Franchising Expo и конференцията New Business Ideas

Jobs.bgKrivicki & CoDir.bgDarik NewsProfit.bgEBF Business TVNovini.bgExpert.bgHappy Bar & GrillEnterpriseSignCafeActualno.comEventBox.bgb2b MagazineBGMapsNeg.bgSportal.bgМоите париSeminari 365Tri-deFame CardsImpresТелеграфМониторBulgaria OnAirMetro MediaPro TelecombTVНов български университетSeminari.bgmixmedia.bgСписаниеFakti.bgРезон МедиаActualno.bgБТАBulsatcomTV+BusinessWeek БългарияStartUpSvejo.netXeniumEmbriooDarts Newsbusiness-europe.bgMedia StartБлицJunior AchievementАсоциация на франчайзите в БългарияАктуалноBulevard.bgDnes.bg НовиниExpert.bgExpoworld.bgGol.bgInvestor.bgInvestorKing of SalesAha.bgAutoMedia.bgМинистерство на икономикатаBlog.bgImoti.netAz-jenata.bgЛуди и МладиNasamNatamPuls.bgRabota.bgSnimka.bgStyle - Investor.bgIzgodniOferti.bgStart.bgTialoto.bg