Анкета

Колко бихте инвестирали в нов бизнес?

Гласувай
Виж резултатите
Международна награда на херцога на Единбург - България

СРЕДА ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

Първоначална такса: Няма
Годишна такса: 900 лв.
Допълнителна инвестиция: Няма
Срок на договора: 1 година
Бранш: Образование и младежки дейности
Вид: Социален франчайз

 Международна награда на херцога на Единбург -България


„Сътворяваме среда за реализиране на младите хора в България, чрез приключения, които остават за цял живот.”

Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща младежка Програма за личностното развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.

От създаването си през 1956 г. до днес повече от осем милиона млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 900 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели, като част от Наградата.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НАГРАДАТА?


Наградата е програма за личностно развитие за младежи на възраст между 14 и 24 години. Тя има три нива: Бронз, Сребро и Злато, във всяко едно от които те поставят свои лични цели, които следват за определен период от време. Участниците избират активности в направленията: Умения, Физическа активност и Доброволчество и преживяват Приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на Наградата - Злато, те участват в Проект в полза на обществото, далеч от родното си място.

 

С подкрепата на опитни Лидери и ментори участниците в Програмата съзнателно следят прогреса си и учат за света около тях преживявайки.

 

По време на цялата Програма младежите развиват и работят в сфери на свои съществуващи интереси или в области непознати за тях до сега. Наградата не е съревнование. В основата ѝ са личният напредък и постижения. Програмата на Наградата е прекрасен инструмент, с който се изграждат умения, които служат както в живота в училище и университета, така и след това. Училища, бизнес компании, младежки организации, неправителствени организации, спортни клубове и институции я прилагат в работата си еднакво добре и постигат високи резултати.

 

Създадена в началото на 2014 г., фондация „Международна Награда на Херцога на Единбург – България“ е организацията, официално лицензирана да предоставя и координира Наградата в България. Патрон на инициативата е г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България.

 

„Нашата мисия е да направим Международната награда на херцога на Единбург достъпна за всички в България, за да сътворим среда за реализиране на младите хора и приключения, които остават за цял живот!“

Поискайте повече информация за този франчайз


Изпрати