Статии

Купуване на образователен франчайз: Пасва ли ръкавицата?

09/11/2017

Купуването на образователен франчайз много прилича на женитбата – трябва да разберете много неща за партньора си, преди да кажете „да”. Все пак става дума за дългострочен ангажимент и доста голяма инвестиция, така че си струва да научите колкото може повече за потенциалния франчайз партньор, към който сте се насочили, преди да се подпишете над пунктираните линии.

 

Обстойната проверка на фирмата ще ви разкрие важни неща за франчайза, към който сте се насочили. Репутацията на франчайзодателя може да разсее или задълбочи съмненията ви. Но нищо не може да замени посещението в централата на компанията-майка. Това е мястото, на което най-добре ще усетите в какъв бизнес планирате да се впуснете. Прекият поглед върху организацията на процесите и хората, върху визията и ценностите на фирмата, ще ви даде най-ясна представа дали това е вашият бизнес.

 

 

Бейзболна ръкавица

Бейзболна ръкавица

При избирането на образователен франчайз е важно да си поговорите със специалистите, които разработват учебните програми, за да вникнете по-задълбочено в методологията. Срещнете се с хората, които отговарят за обученията, маркетинга и логистиката – с тяхна помощ ще развивате бизнеса си. Задавайте въпроси и внимателно преценявайте отговорите.

 

 

Процесът на оценка е двустранен и много полезен и за двете страни. От една страна, вие трябва да се убедите, че хедофисът ще ви предостави всичко това, което са ви обещали на хартия. От друга страна, франчайзодателят ще преценява дали вие показвате нужните качества, за да успеете да наложите бранда на локално ниво и да постигнете целите, които заедно сте набелязали. Ръкавицата трябва да е по мярка за всички играчи в отбора.

 

Ние от Хелен Дорон знаем колко е важно доверието, подкрепата и правилното подбиране на франчайз партньори. Над 30 години, франчайз веригата на Хелен Дорон е създател на нови и иновативни образователни системи, като центровете за ранно изучаване на системата ни са разпостранени в над 30 държави по света. В България франчайз системата ни съществува от 2006 година и непрестанно расте с нови центрове и партньори.

 

В Хелен Дорон вие не просто откривате уникално ноу-хау и възможност за развитие, но и помощ във всяка стъпка от процеса. Ние помагаме на всеки наш франчайз партньор да стартира и да се утвърди на пазара, където ще работи, гарантираме му цялостна маркетинг и рекламна кампания и най-важно - световноизвестния бранд на Хелен Дорон. Научете повече за франчайза на учебни центрове "Helen Doron"!

 

Не забравяйте, че при образователния франчайз вие купувате не просто продукт, а установен бранд, чрез който ставате част от голяма международна общност. Убедете се, че се качвате на експресна композиция, с която бързо ще се озовете на пътя на успеха.