Статии

„Хелен Дорон” – световен лидер в чуждоезиковото обучение

08/08/2017

 

Преди повече от 30 години лингвистката Хелен Дорон прави революция в преподаването на английски като втори език, като разработва методология, близка до усвояването на майчиния език. Днес „Хелен Дорон” е международна франчайзингова мрежа в над 35 страни, в която са учили над два милиона бебета, деца и подрастващи.

Четенето и писането са съвсем различни умения от разбирането и говоренето. Но в училищата и повечето школи езикът и до днес се преподава чрез четене и писане. Революционната методология на Хелен Дорон позволява на децата първо да се научат на разбират и говорят, а след това да пишат и четат – също както усвояват и майчиния си език. По този начин дори бебетата могат да научат английски.

Резултатите са удивителни!

Децата много харесват уроците, защото са живи и забавни и ги стимулират физически, емоционално и интелектулно. Докато се забавляват, те се научават на правилно произношение, граматика и лексика, сравнима с тази на естествените носители на езика, и с основание се гордеят с постигнатото.

Родителите са доволни, защото в ранна училищна възраст детето им вече говори втори език и е готово да започне изучаването на трети.

А най-щастливи са ръководителите на учебни центрове и учителите, защото са дали едно безценно умение на стотици деца, вдъхнали са им любов към процеса на учене и са спомогнали за изграждането им като пълноценни личности.

Звучи примамливо? Станете част от нашия успех!