Анкета

Колко бихте инвестирали в нов бизнес?

Гласувай
Виж резултатите
Monton

МОДАТА И БИЗНЕСЪТ В ЕДНО

Първоначална такса: По договаряне
Месечна такса: Няма
Допълнителна инвестиция: За оборотен капитал и маркетинг
Срок на договора: 5 години
Бранш: Търговия на дребно, Текстил и конфекция

Baltika Group е водещ производител на модна конфекция в Балтийския регион със седалище в Талин, Естония.

 

Компанията е основана през 1928 г., като групата притежава и развива пет модни бранда: Monton, Mosaic, Baltman, Ivo Nikkolo и Bastion.

 

Визията на Baltika Group е да бъде водещ производител и ритейлър на мода в региона. От 1997 г. фирмата е регистрирана на фондовата борса в Талин, която днес е част от NASDAQ OMX Group.

Служителите на компанията наброяват 1100 души, като собствените магазини са 130 - в държавите Естония, Латвия и Литва.

 

История на компанията 

 

2018 г. -  Baltika Group ще отбележи 90 години в модния бизнес

2013 г. - Baltika Group подновява договора за спонсорство с Естонския олимпийски комитет

2008 г. - Пазарът за продукцията на Baltika в Западна Европа се разраства значително след като компанията подписва договор с водеща европейска верига магазини Peek & Cloppenburg.

2007 г. - Monton е спонсор на Латвийския олимпийски комитет.

2005 г. - Monton става главен спонсор на Естонския олимпийски комитет.

1959 г. - Фирмата е преструктурирана и преименувана в Baltika, която се специализира в производството на официално мъжко облекло.

1928 г. - В Талин, Естония, започва производство на дъждобрани под търговската марка Gentleman.

 

Търговската марка Monton съществува от 2002 г. и се предлага на франчайз от 2013 г. 

 

Благодарение на успешния си бизнес модел, компанията има вече сключени договори за франчайзинг с партньори в Украйна, Русия, Беларус, Испания и Сърбия. След подписването на договор с водещата верига магазини Peek & Cloppenburg през 2008 г., продукцията на Baltika Group се предлага в 39 магазина в 10 европейски страни. През 2016 г. оборотът на групата достигна 47 млн. евро.

Baltika Group успешно използва вертикално интегриран бизнес модел, което означава, че се контролират всички осъществявани процеси - от дизайн и планиране, производство, управление на веригата за доставки, дистрибуция/логистика до продажби на дребно. Този модел позволява на бизнес компанията да реагира бързо на нуждите и желанията на партньорите и клиентите.

 

Baltika Group предлага франчайзинг и на петте модни бранда, които притежава. Основната експортна и ориентирана към франчайзинг търговска марка обаче е Monton, която всеки моден сезон има богати нови дамски и мъжки колекции, вариращи от висша мода до удобни дрехи за ежедневна употреба. Марката има добре разработени концепции за магазини, които позволяват да бъде предлагана самостоятелно или - чрез MontonAndMore - в комбинация с другите модни брандове на Baltika Group.

 

Baltika Group търси надеждни франчайз партньори, които се интересуват да въведат нейните марки модни облекла в България. Като франчайзодателят предоставя пълната уникална концепция за магазините, маркетингов пакет, визуален мърчандайзинг (VM) и обучение по сервизни стандарти.

 

Перфектният профил на бъдещия франчайзополучател на компанията, включва опит в работата с марки модно облекло, финансова стабилност и първокласно местоположение на обекта.

 

Monton предлага уникална по рода си концепция. Първоначалната инвестиция е значително по-ниска в сравнение с тази при франчайзинга на аналогични марки, като освен това франчайзодателят оказва подкрепа с управлението на паричните потоци. За разлика от много от конкурентите, са установени политики за връщане на стоките. Ниво на покриване на разходите без печалба (break-even point) в магазините в балтийските държави обикновено се достига за 1 година. Срокът на възвръщане на инвестицията се определя след калкулация на капиталовите разходи (CapEx), която се прави заедно с франчайзополучателя.

 

Статии и новини за Monton:

Monton - 15 години стил и свобода в това, което правим и за което мечтаем

Колекцията есен/зима 2017 на Monton разтърсва старомодните възприятия за време и възраст

Monton и Oлимпийският комитет на Естония представиха олимпийската колекция "1918"

 


 

За да изберете най-подходящия за вас франчайз и да се предпазите от губеща инвестиция, прочетете книгата Франчайзинг бизнес. Купете я сега с 10% отстъпка от сайта на книгата www.franchising.bg/business.

Franchising.bg предлага консултации при избора и стартирането на нов собствен бизнес.

Поискайте повече информация за този франчайз

Изпрати